- Obecnie brak na stanie
- W koszyku nie ma jeszcze produktów
- Wysyłka
- Razem z dostawą: 0,00 zł
- Alkohole
- Pozostałe produkty
- Producenci
- Aberfeldy
- Absolut
- Baileys
- Ballantines
- Beluga
- Belvedere
- Bombay Sapphire
- Bushmills
- Carbon Champagne
- Chivas Regal
- Chopin Vodka
- Ciroc
- Dalmore
- Dewar's
- Dom Perignon
- Finlandia
- Glenfiddich
- Glenlivet
- Glenmorangie
- Grey Goose
- Isle Of Jura
- Jack Daniel's
- Jagermeister
- Jameson
- Jim Beam
- Johnnie Walker
- Krug
- Martini
- Metaxa
- Miodula
- Moet & Chandon
- Nemiroff Vodka
- Piper-Heidsieck
- Polmos Siedlce
- Polmos Żyrardów
- Pravda
- Śliwowica
- Veuve Clicquot
- William Grant & Sons
- Wódki regionalne Kurnwica
VOLCAN DE MI TIERRA ANEJO CRISTALINO TEQUILA 0,7L 40%
Alkohol z charakterem
VOLCAN DE MI TIERRA ANEJO CRISTALINO TEQUILA. Volcan De Mi Tierra Anejo Cristalino Tequila to meksykański trunek tworzony z agawy, która to uprawiana jest na wulkanicznych glebach w rejonie Jalisco. Trunek ten to połączenie tequili Anejo i Extra Anejo. Ana Maria Meno jako master blender, dokonała procesu filtracji stworzonych tequili, jednocześnie zachowując ich subtelny i słomkowy refleks na krystalicznej szacie blendu. Co ważne, zachowała także specyficzne nuty ziemi i słodkie akcenty bez sięgania po żadne dodatki smakowe. Dlatego też Volcan de mi Tierra Anejo Cristalino Tequila jest trunkiem o tak wyjątkowych walorach smakowych, których nie sposób nie pamiętać. Dzięki wiedzy i sprawnej filtracji Ana Maria Meno stworzyła trunek niemal krystalicznie czysty, jednak pełen charakteru odzwierciedlającego surową nutę agawy. Rozsmakowując się w tym alkoholu, można wyczuć w nim nuty pieczonej szyszki, które to doskonale komponują się z wyrazistym tłem pełnym tytoniu, karmelu, czekolady i wanilii. Volcan de mi Tierra to alkohol, który nie jest przesadnie słodki, a dodatkowego, specyficznego smaku nadaje mu także czerwony pieprz. Nie jest to tequila w standardowym wydaniu, bowiem jej bukiet nie jest typowy dla tequili. I to właśnie sprawia, że Anejo Cristalino jest alkoholem wyjątkowym.
Błękitna agawa z żyznych gleb wulkanicznych
Sama firma Volcan de mi Tierra bardzo świadomie korzysta z dobrodziejstwa, jakim była przed wiekami erupcja wulkanu w rejonie Jalisco. Dzięki procesom, które zaszły na ziemiach tego rejonu, Volcan de mi Tierra wykorzystuje potencjał żyznych gleb, aby uprawiać na nich wysokiej jakości błękitną agawę. Przy produkcji tequili używana jest także naturalna woda źródlana, jak i również tradycyjne, kamienne piece do wypalania agawy. Podczas ekstrakcji soku firma wykorzystuje metodę tahona i choć jest ona mniej wydajna podczas samego procesu produkcji i wolniejsza, bardzo istotnie wpływa na smak produktu. Co więcej, tequila na sam koniec poddawana jest dwukrotnej destylacji. Jest to alkohol z najwyższej półki, dopieszczony smakowo w najmniejszej kropli.
Wyjątkowy alkohol na medal
Tak doskonałej jakości alkohol przygotowywany z ogromną pasją musiał zabłysnąć na rynku tych produktów. Marka została doceniona nie tylko przez konsumentów, ale również przez jurorów wielu prestiżowych konkursów. W ostatnich latach Volcan de mi Tierra Anejo Cristalino Tequila otrzymała dwukrotnie srebrny medal w Światowych Mistrzostwach Tequili oraz srebrny medal w konkursie World Spirits Competition w San Francisco. Natomiast w 2019 roku alkohol ten otrzymał złoty medal w międzynarodowym konkursie Sip Awards. A w jaki sposób najlepiej pić te tequile? Wybornie smakuje solo, na kostkach lodu. Takiego smaku nie warto zagłuszać innymi dodatkami.
Informacje o produkcie
- Producent
- VOLCAN DE MI TIERRA
- Zawartość alkoholu
- 40%
- Pojemność
- 0,7L
- Kraj
- Meksyk
- Typ produktu
- TEQUILA
- Rodzaj
- Tequila 100% Agave