- Obecnie brak na stanie

SHIRAKAWA KOMEDAKE NO SAKE. Przeznaczone przede wszystkim jako dodatek podczas gotowania i przyrządzania potraw dla uzyskania ich bardziej aromatycznego smaku w stylu japońskim. Nie jest to zatem sake, które można pić i rozsmakowywać się w jej smaku, nie mniej jednak dodane do dań zwłaszcza kuchni azjatyckiej sprawia, że z potraw wydobywa się wszystko to, co najlepsze. Sake do gotowania SHIRAKAWA KOMEDAKE NO SAKE służy do wydobywania smaku umami w jedzeniu oraz działa zmiękczająco na wszelkiego rodzaju mięso.
Japończycy używają SHIRAKAWA KOMEDAKE NO SAKE do gotowania prawie każdej potrawy. To podstawa, jak i sos sojowy, którego w kuchni azjatyckiej jest bardzo wiele. Sake do gotowania jest naturalnie fermentowane. Dzięki niewielkiej zawartości alkoholu, bo tylko 13%, wyparowuje on podczas gotowania, zachowując swój naturalny smak umami bez konieczności dodawania do niego żadnych dodatków. Sake to nie nadaje się do picia, jego celem jest zaakcentowanie potraw, zmiękczenie mięsa czy ryb oraz usunięcia z nich nadmiaru surowych aromatów. W składzie tego sake znajdziemy ryż, wodę oraz krewetki koji. Co ciekawe, ryż, który zawiera SHIRAKAWA KOMEDAKE NO SAKE pochodzi z delty rzeki Ebro. SHIRAKAWA KOMEDAKE NO SAKE jest niezwykłym dodatkiem do potraw dla każdego, kto uwielbia i zna się na kuchni azjatyckiej.
Informacje o produkcie
Indeks: GOLD001
Marka: IMAYO TSUKASA
Indeks: CHOYA006S
Marka: HOKKAN SAKE BREWING