SAISON RUM to znakomity rum z Karaibów. Jest on mieszanką destylatów pochodzących z trzech różnych wysp: Jamajki, Barbadosu i Trinidadu, finalny proces dojrzewania w beczkach ex Cognac ma miejsce we Francji, nad brzegami rzeki Charente. Twórcą tej receptury jest Jérome Tessendier, czwarte już pokolenie właścicieli domu koniakowego o tej samej nazwie, który postanowił połączyć odmienne gatunki rumów: destylowane z melasy w miedzianych alembikach oraz otrzymywane poprzez destylację kolumnową z soku trzciny cukrowej i nadać im nowy wymiar. Każdy z destylatów dojrzewał początkowo 5 lat w beczkach z amerykańskiego dębu w nieco odmiennym klimacie, po czym po zblendowaniu trafił na 9 miesięcy do beczek z francuskiego dębu. Jest bardziej wytrawny niż inne rumy, pikantny, taninowy, idealny do picia bez dodatków. Zdobywca srebrnego medalu na World Spirits Competition w San Francisco w 2017 roku.