- W koszyku nie ma jeszcze produktów
- Wysyłka
- Razem z dostawą: 0,00 zł
- Alkohole
- Pozostałe produkty
- Producenci
- Aberfeldy
- Absolut
- Baileys
- Ballantines
- Beluga
- Belvedere
- Bombay Sapphire
- Bushmills
- Carbon Champagne
- Chivas Regal
- Chopin Vodka
- Ciroc
- Dalmore
- Dewar's
- Dom Perignon
- Finlandia
- Glenfiddich
- Glenlivet
- Glenmorangie
- Grey Goose
- Isle Of Jura
- Jack Daniel's
- Jagermeister
- Jameson
- Jim Beam
- Johnnie Walker
- Krug
- Martini
- Metaxa
- Miodula
- Moet & Chandon
- Nemiroff Vodka
- Piper-Heidsieck
- Polmos Siedlce
- Polmos Żyrardów
- Pravda
- Śliwowica
- Veuve Clicquot
- William Grant & Sons
- Wódki regionalne Kurnwica
DEADHEAD 6YO RUM. Pojedynczy, mieszany, 6-letni rum, który w beczce nabiera pięknego bursztynowego koloru. Bogaty, aromatyczny, a jednocześnie zrównoważony i gładki. Co go zatem wyróżnia? Cóż, tak naprawdę kilka rzeczy.
Rum z meksykańskiej dżungli
Jedną z najbardziej oczywistych jest opakowanie. Butelka w kształcie skurczonej głowy jest szalenie oryginalna – nie sposób nie zwrócić na nią uwagi. Sama w sobie wygląda jak pamiątka z egzotycznych wakacji lub małe dzieło sztuki z odległego zakątka świata.
Ogromne znaczenie dla finalnego efektu ma zawsze miejsce, z którego alkohol pochodzi i – co być może nawet ważniejsze – w którym dojrzewa. Region Chiapas, w którym powstaje rum Deadhead leży w południowo-wschodnim Meksyku. To tutaj najważniejsza lokalna rzeka, Suchiate, wpada do oceanu. Rodzinna destylarnia położona jest w sąsiedztwie plantacji bananów i niezwykłych tropikalnych lasów deszczowych. I właśnie w takim klimacie starzony w beczkach i butelkowany jest rum Deadhead.
Filozofia smaku
Nie bez znaczenia jest również proces, który wynika z podejścia i całej filozofii działania marki. Firma wspiera zrównoważony rozwój, tworzy swoje trunki z poszanowaniem dla środowiska. Zrezygnowali z plastiku na rzecz szkła, posiadają certyfikat zielonego przemysłu. Jednocześnie firma stara się również poprawić warunki ekonomiczne w najbliższym regionie, wpierając lokalną społeczność.
Destylarnia jest też otwarta na gości – można tam obejrzeć cały proces: od fermentowania trzciny cukrowej aż po butelkowanie.
Owoc cierpliwości
Czy leżakowanie rumu przez 6 lat to standard? Nie, ale to również powód, dla którego ten rum smakuje tak wyjątkowo. A jak konkretnie? Dostrzegalne już w aromacie nuty kawy, czekolady, cynamonu, ziela angielskiego i gałki muszkatołowej wyczuwalne są również na podniebieniu. Po chwili dołączają jeszcze akcenty karmelu, goździków i anyżu. Zrównoważone, pełne, długo utrzymujące się w ustach stanowią bardzo spójną kompozycję, która pracuje wspólnie na lekko pikantny finisz.
Rum Deadhead to nie tylko efektowna butelka, ale smak, który sprawdzi się wszędzie tam, gdzie oczekujesz słodkiego, aromatycznego rumu o najwyższej jakości.
Informacje o produkcie
- Producent
- DEADHEAD RUM
- Wiek
- 6
- Zawartość alkoholu
- 40%
- Pojemność
- 0,7L
- Kraj
- Meksyk
- Typ produktu
- RUM
Indeks: DICTA003
Marka: DESTILERIA COLOMBINA VIA MAMONAL