- Obecnie brak na stanie
- W koszyku nie ma jeszcze produktów
- Wysyłka
- Razem z dostawą: 0,00 zł
- Alkohole
- Pozostałe produkty
- Producenci
- Aberfeldy
- Absolut
- Baileys
- Ballantines
- Beluga
- Belvedere
- Bombay Sapphire
- Bushmills
- Carbon Champagne
- Chivas Regal
- Chopin Vodka
- Ciroc
- Dalmore
- Dewar's
- Dom Perignon
- Finlandia
- Glenfiddich
- Glenlivet
- Glenmorangie
- Grey Goose
- Isle Of Jura
- Jack Daniel's
- Jagermeister
- Jameson
- Jim Beam
- Johnnie Walker
- Krug
- Martini
- Metaxa
- Miodula
- Moet & Chandon
- Nemiroff Vodka
- Piper-Heidsieck
- Polmos Siedlce
- Polmos Żyrardów
- Pravda
- Śliwowica
- Veuve Clicquot
- William Grant & Sons
- Wódki regionalne Kurnwica
Piwo lekkie i rześkie
KULTOWE BEZ GLUTENU KARMELOWE. Browar Staropolski, który stworzył to bezglutenowe piwo, cechuje się starannym dbaniem o każdy aspekt swoich wyrobów. W browarze tym odnaleźć można wszystko to, czego potrzebują konsumenci piw bez glutenu. Jest to alkohol lekki, rześki, z przyjemną goryczą i o bursztynowym kolorze. Co więcej, aromat podkreśla w nim naturalny syrop malinowy, który dodaje KULTOWE BEZ GLUTENU KARMELOWE słodkości i wyjątkowości. Piwo to najlepiej spożywać w upalne dni, schłodzone, ale doskonale nadaje się również do zimowego grzańca z odrobiną skórki pomarańczowej i cynamonu.
Metoda tworzenia piwa bezglutenowego
KULTOWE BEZ GLUTENU KARMELOWE to piwo ciemne, filtrowane i pasteryzowane. W jego składzie znajdują się najlepszej jakości składniki takie jak woda, słód jęczmienny pilzneński, słód jęczmienny monachijski, słód jęczmienny karmelowy ciemny, słód jęczmienny barwiący oraz chmiele typu Sybilia, Hallertauer, Tradition, Magnum i drożdże dolnej fermentacji. Wszystko to bezglutenowe, bezpieczne dla osób lubiących piwo, ale cierpiących na celiakię, która uniemożliwia spożywania większości alkoholi tego typu. Problem, który pojawia się w piwach i uniemożliwia ich spożywanie osobom uczulonym na gluten, to jęczmień. Słód jęczmienny i pszeniczny zawiera dużo glutenu. Piwa bezglutenowe mogą powstawać z surowców, które glutenu nie zawierają, a są nimi np. owies czy kukurydza. Inną metodą wytwarzania piwa bezglutenowego jest używanie słodu jęczmiennego, a następnie poddanie go specjalnym procesom takim jak hydroliza białek, co umożliwia wyeliminowanie glutenu.
Piwa bezglutenowe
Piwo to wspaniały napój, który smakuje niejednemu piwoszowi, niestety nie wszyscy mogą zachwycać się jego smakiem z powodu uczuleń, celiakii czy też z powodów dietetycznych. Wiele osób nie może spożywać glutenu, którego akurat w piwie jest wiele. Nie oznacza to jednak, że nie mogą oni rozsmakowywać się w piwie w ogóle. Coraz więcej browarów bierze pod uwagę to, by w ich ofercie znalazły się piwa bezglutenowe, które umilą czas osobom z nietolerancją, dlatego też od jakiegoś czasu na rynku tych alkoholi pojawiają się co rusz nowe smaki piw bezglutenowych.
Informacje o produkcie
- Producent
- KULTOWY BROWAR STAROPOLSKI
- Pojemność
- 0,5L
- Kraj
- Polska
- Typ produktu
- PIWO
- Rodzaj
- Piwo Bezglutenowe
Indeks: ALEBRO014
Marka: HOP HEADSOF POLAND ALEBROWAR