

ŚMIETANKÓWKA OLESKA LIKIER. Mogłoby się wydawać, że alkohole, które mają zdecydowany, wyrazisty smak, nie będą smakować wszystkim, a przynajmniej większości. Jednak mamy wrażenie, że oto pojawił się trunek stanowiący wyjątek.
Śmietankówka Oleska wytwarzana jest ze świeżej śmietanki 30%. To napój spirytusowy, którego finalny woltaż to 17%. Konsystencja jest kremowa, kolor kojarzy się z najpyszniejszym kremem waniliowym. I taka również Śmietankówka jest w smaku – krągła, kremowa, z cudownym posmakiem wanilii. Słodka i pyszna. Pachnie i smakuje jak najwykwintniejszy deser. Jak w tym wszystkim odnajduje się alkohol? Doskonale! To właśnie on podbija najlepsze smaki, całość staje się dzięki niemu intensywna, jeszcze bardziej aromatyczna, a na podniebieniu uwydatnia się całe bogactwo śmietanki.
Kluczem do sukcesu jest oczywiście receptura, którą producent Śmietankówki opiera na swoich własnych produktach. Dostęp do najwyższej jakości śmietanki, wytwarzanej w tym samym zakładzie, umożliwia miksowanie składników bez konieczności transportowania ich i wydłużania czasu produkcji. Najświeższa, najbardziej kremowa śmietanka łączona jest z alkoholem w Okręgowej Spółdzielni Mleczarskiej w Oleśnie.
Śmietankówka – podobnie jak nalewki i słodkie likiery najsmaczniejsza jest lekko schłodzona, spożywana w niewielkich ilościach, na przykład jako forma deseru. Jeśli chcemy uczynić z tego mały rytuał, najlepiej serwować ją w specjalnym szkle – niewielkim kieliszku na wysokiej, wąskiej nóżce lub w szklaneczce przypominającej wielkością tę do degustacji whisky. Pije się ją w małych porcjach, na rozbudzenie apetytu lub podsumowanie wystawnego posiłku.
Intensywnie kremowa, nalewka będzie chwilą idealnej przyjemności dla łasuchów, ale również dla osób, które na co dzień stronią od słodyczy. W tej postaci aksamitna słodycz wydaje się wpisywać w gusta niemal wszystkich.
Jeszcze jednym, częstym i bardzo pomysłowym sposobem na włączenie Śmietankówki do domowego menu, jest jej wykorzystywanie do ciast, kremów i deserów w różnej postaci, na przykład jako polewy do lodów. Kremowy likier dzięki swojej aksamitnej konsystencji będzie idealnie łączył się również z kawą.
Informacje o produkcie