- Obecnie brak na stanie
- W koszyku nie ma jeszcze produktów
- Wysyłka
- Razem z dostawą: 0,00 zł
- Alkohole
- Pozostałe produkty
- Producenci
- Aberfeldy
- Absolut
- Baileys
- Ballantines
- Beluga
- Belvedere
- Bombay Sapphire
- Bushmills
- Carbon Champagne
- Chivas Regal
- Chopin Vodka
- Ciroc
- Dalmore
- Dewar's
- Dom Perignon
- Finlandia
- Glenfiddich
- Glenlivet
- Glenmorangie
- Grey Goose
- Isle Of Jura
- Jack Daniel's
- Jagermeister
- Jameson
- Jim Beam
- Johnnie Walker
- Krug
- Martini
- Metaxa
- Miodula
- Moet & Chandon
- Nemiroff Vodka
- Piper-Heidsieck
- Polmos Siedlce
- Polmos Żyrardów
- Pravda
- Śliwowica
- Veuve Clicquot
- William Grant & Sons
- Wódki regionalne Kurnwica
CAMUS VS to jeden z najpopularniejszych koniaków francuskich klasy VS. Trunek posiada piękną bursztynową barwę. Lekki i owocowy smak z nutami orzecha laskowego, migdałów i burbońskiej wanilii, o egzotycznym, korzennym dopełnieniu.
Koniak z wysokiej półki
CAMUS VS to jeden z najpopularniejszych francuskich koniaków klasy VS o przykuwającym wzrok bursztynowym kolorze. Napój ma lekki, owocowy i słodki smak z nutami orzecha laskowego, migdałów i wanilii. To koniak z egzotycznym korzennym dopełnieniem.
Nos jest pełen aromatów prażonych orzechów laskowych, masła orzechowego, mleka migdałowego i wanilii. W smaku wyczuwalne nuty karmelizowanego cukru, śmietanki i prażonego ziarna z odrobiną pikanterii. Efektem końcowym jest wspaniały i długotrwały smak, z unikalnym aromatem silnie uzależnionym od unikalnego dębu.
Fenomen koniaku
Koniak to rodzaj brandy, która jest destylowana ze sfermentowanych winogron. Jest to jeden z najlepszych przykładów luksusowego spirytusu produkowanego we Francji. Oprócz wysokiej jakości koniak ma długą historię jako symbol francuskiej arystokracji i przez lata jako napój wybierany przez wielu arystokratów.
Koniak, zwykle spożywany w postaci czystej, jest produkowany we francuskim regionie Cognac, chociaż można go również wytwarzać w innych regionach, takich jak Normandia, Alzacja i Burgundia.
Likier koniakowy słynie z nut ciemnych owoców, karmelu i wanilii. Są one hartowane przez miód lub cukier, który został dodany do spirytusu bazowego przed rozpoczęciem produkcji. Brandy bazowa jest następnie filtrowana przez węgiel drzewny, a następnie leżakowana w dębowych beczkach przez określony czas w celu uzyskania bogatego, gładkiego smaku, który wielu uważa za najlepszy na świecie.
Informacje o produkcie
- Producent
- CAMUS
- Zawartość alkoholu
- 40%
- Pojemność
- 0,7L
- Kraj
- Francja
- Typ produktu
- KONIAK
- Rodzaj
- Koniak VS