

SIKKIM GREENERY PREMIUM GIN. Łączy on w sobie hiszpańską innowację z angielską kulturą ginu i indyjską herbatą. Rzec by można, że to połączenie dość nietypowe i takie właśnie jest, nie mniej jednak doskonałe w smaku i o najwyższej klasie. Destylacja tego wyśmienitego ginu odbywa się w starych, miedzianych alembikach z XIX wieku. Dodaje się do niego znane odmiany jabłek o nazwie Granny Smith oraz Golden Delicious. Podstawą SIKKIM GREENERY PREMIUM GIN jest czerwona herbata z Sikkimu w Tybecie. Ta nietypowa, doskonała mieszanka herbaty i jabłek sprawiają, że jest to alkohol zapamiętywany, najwyższej klasy, lekki, ale jednocześnie o wyrafinowanym smaku.
SIKKIM GREENERY PREMIUM GIN mieści w sobie również wiele dodatkowych roślin, które nadają mu tego wyjątkowego dla niego smaku, a są to: jałowiec, tatarak, korzeń irysa, nasiona kolendry i skórka gorzkiej pomarańczy. Trunek ten jest bezbarwny, a pachnie świeżo, jałowcowo i zimowo. Kojarzy się on zatem z mroźnymi wieczorami grudniowymi, kiedy to na zewnątrz śnieg i jedyne, na co ma się ochotę, to na koc i dobrego drinka. W smaku SIKKIM GREENERY PREMIUM GIN niesie ze sobą świeże nuty dojrzałych jabłek, jałowca i herbaty. Pozostawia na podniebieniu przyjemny posmak wszystkich złączonych ze sobą składników, zatem można rozkoszować się nim, degustując go powoli i z uwagą.
Gin jest angielskim napojem alkoholowym pochodzącym docelowo z Holandii. Z biegiem lat proces jego wytwarzania praktycznie się nie zmienił. Jego głównym składnikiem niezmiennie jest alkohol pszeniczny, który to powstaje w procesie pionowej destylacji, a po dodaniu jagód jałowca uzyskuje się jego wyjątkowy i wytrawny smak. Jako ziołowe suplementy podczas produkcji ginu można stosować także skórkę cytryny, korzeń irysa dudnikowego czy też kolendrę, pomarańczę i cynamon. Zgodnie z ustalonymi odgórnie, międzynarodowymi normami alkohol ten nie powinien być słabszy niż 37% zawartości alkoholu.
Informacje o produkcie