- W koszyku nie ma jeszcze produktów
- Wysyłka
- Razem z dostawą: 0,00 zł
- Alkohole
- Pozostałe produkty
- Producenci
- Aberfeldy
- Absolut
- Baileys
- Ballantines
- Beluga
- Belvedere
- Bombay Sapphire
- Bushmills
- Carbon Champagne
- Chivas Regal
- Chopin Vodka
- Ciroc
- Dalmore
- Dewar's
- Dom Perignon
- Finlandia
- Glenfiddich
- Glenlivet
- Glenmorangie
- Grey Goose
- Isle Of Jura
- Jack Daniel's
- Jagermeister
- Jameson
- Jim Beam
- Johnnie Walker
- Krug
- Martini
- Metaxa
- Miodula
- Moet & Chandon
- Nemiroff Vodka
- Piper-Heidsieck
- Polmos Siedlce
- Polmos Żyrardów
- Pravda
- Śliwowica
- Veuve Clicquot
- William Grant & Sons
- Wódki regionalne Kurnwica
SIKKIM BILBERRY PREMIUM GIN - Trunek pełen jagód i indyjskiej herbaty
SIKKIM BILBERRY PREMIUM GIN. Łączy on w sobie hiszpańską innowację i angielską kulturę ginu z indyjską herbatą. Destylacja tego trunku odbywa się w starych, miedzianych alembikach pochodzących z XIX wieku. SIKKIM BILBERRY PREMIUM GIN jest pełen jagód, a to wyróżnia go spośród innych alkoholi tego rodzaju. Choć jego kolor jest przeźroczysty, pachnie on piękie jałowcem i owocami, a w smaku odnajdziemy doskonałą soczystość, słodkość i wyważoną cierpkość, jagody, jeżyny oraz doskonale dobrane nuty przypraw. Finiszuje on długo i lekko pikantnie, co sprawia, że nie da się zapomnieć.
SIKKIM BILBERRY PREMIUM GIN - Doskonały alkohol pełen jałowca
Gin to wódka sporządzona z rektyfikowanego spirytusu, który to leżakuje z olejkami destylowanymi z owoców jałowca. Inaczej mówiąc, gin to "jałowcówka". Czysty spirytus nie zawiera większej ilości szkodliwych fuzli i nie wymaga długiego leżakowania podobnie jak i whisky czy koniak. Dla sharmonizowania smaku ginu, leżakuje on zazwyczaj przez kilka tygodni. Sama barwa ginu uzależniona jest od naczynia, w którym leżakuje. Bezbarwny gin (jak SIKKIM BILBERRY PREMIUM GIN) leżakuje zazwyczaj w miedzi lub w naczyniach ze szkła, natomiast żółtawe zabarwienie niektórych ginów powstaje podczas ich leżakowania w dębowych beczkach.
SIKKIM BILBERRY PREMIUM GIN - Karierowicz z Anglii
Wielka popularność ginu rozpoczęła się w Anglii, około 300 lat temu. Wraz z przybyciem nowego władcy w Angli, osiedliło się tam również wielu Holendrów, którzy mieli zwyczaj pić jałowcówkę zwaną wówczas Genever. Anglicy skrócili te nazwę i nowa wódka rozpowszechniała wówczas jako gin. Produkowany on był ze zwykłej surówki spirytusowej, z dodatkiem kwasu siarkowego i terpentyny oraz różnych innych, zadziwiających składników. Był to alkohol tani i łatwo dostępny, dlatego też stał się w ówczesnych czasach alkoholem bardzo popularnym.
Informacje o produkcie
- Producent
- QUANTIMA GROUP
- Zawartość alkoholu
- 40%
- Pojemność
- 0,7L
- Kraj
- Hiszpania
- Typ produktu
- GIN