- W koszyku nie ma jeszcze produktów
- Wysyłka
- Razem z dostawą: 0,00 zł
- Alkohole
- Pozostałe produkty
- Producenci
- Aberfeldy
- Absolut
- Baileys
- Ballantines
- Beluga
- Belvedere
- Bombay Sapphire
- Bushmills
- Carbon Champagne
- Chivas Regal
- Chopin Vodka
- Ciroc
- Dalmore
- Dewar's
- Dom Perignon
- Finlandia
- Glenfiddich
- Glenlivet
- Glenmorangie
- Grey Goose
- Isle Of Jura
- Jack Daniel's
- Jagermeister
- Jameson
- Jim Beam
- Johnnie Walker
- Krug
- Martini
- Metaxa
- Miodula
- Moet & Chandon
- Nemiroff Vodka
- Piper-Heidsieck
- Polmos Siedlce
- Polmos Żyrardów
- Pravda
- Śliwowica
- Veuve Clicquot
- William Grant & Sons
- Wódki regionalne Kurnwica
ETSU JAPANESE GIN. Zdecydowanie wyjątkowa propozycja dla poszukiwaczy smakowych skarbów, lekko ekstrawaganckich rozwiązań, połączeń nieoczywistych.
ETSU JAPANESE GIN - Sukces i tajemnica
Można powiedzieć o tym trunku, że to japoński gin. Cóż, jeden z przynajmniej kilku produkowanych w tym kraju. Na czym zatem polega jego wyjątkowy charakter? Receptura jest tajna, zatem nie dowiemy się wszystkiego. Ale część procesu, jak i botaniczne składniki przeniknęły do wiadomości smakoszy i dzięki temu wiemy, że to rzeczywiście – odważna, ale i niezwykle udana próba stworzenia alkoholu, który połączył wspaniałe tradycje i nowatorskie podejście. Etsu oznacza po japońsku radość. I taki właśnie jest to trunek – lekki, orzeźwiający, zaskakujący. Jakaż to odmiana od pierwotnego zastosowania ginu u zarania – niegdyś był lekarstwem, teraz cieszy smakiem i aromatem. Dziś, gdy gin nie jest już utożsamiany z remedium na malarię, ale – co warto powiedzieć – nie jest też właściwie kojarzony geograficznie, na całym świecie powstaje szereg intrygujących odmian i propozycji. Etsu to jedna z nich – i można śmiało powiedzieć, że naprawdę kreatywna.
ETSU JAPANESE GIN - Gin z wyspy Hokkaido
Cóż to jest za gin? Naturalnie, wszystko zaczyna się od destylatu i jagód jałowca. Japońska marka Asahikawa postanowiła do tej bazy dodać składniki, które w połączeniu przyniosą zupełnie nowe doznania. W procesie produkcji wykorzystywana jest krystalicznie czysta górska woda, filtrowana przez węgiel drzewny. Wśród botanicznych dodatków wymienia się między innymi zieloną herbatę oraz japońskie owoce przypominające cytryny, zwane juzu.
ETSU JAPANESE GIN - Lekki, świeży, znakomity
W efekcie otrzymano gin o kwiatowo-cytrusowym aromacie, z lekko herbacianymi akcentami w smaku. Przebijają też wyjątkowe niuanse charakterystyczne dla jagód, z pikantnym podbiciem na finiszu – za ten efekt odpowiada z pewnością górski pieprz sansho. Ogromną przyjemność sprawi również wygląd opakowania. Etsu Japanese Gin rozlewany jest do niskich, kształtnych butelek z przepiękną japońską grafiką. Małe dzieło sztuki. Koniecznie sprawdź, jak bardzo inaczej może smakować gin.
Informacje o produkcie
- Producent
- ETSU
- Zawartość alkoholu
- 43%
- Pojemność
- 0,7L
- Kraj
- Japonia
- Typ produktu
- GIN